Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/clients/f14eeaa0c442bf392270c6c770434e42/sites/birrapeja.com/wp-content/themes/birrapeja/single.php on line 15

Si bëhet prodhimi i Birra Peja?

2017

Prodhimi i birrës bëhet në disa faza. Faza e parë është ekstraktimi i sheqernave nga malti i elbit, pra prodhimi i mushtit të birrës. Faza e dytë është fermentimi   i sheqerërave të mushtit në alkool dhe dioksid karboni. Natyrisht këto procese percjellen edhe me formimin e shumë komponimeve tjera aromatike të cilat japin profilin e përgjithshëm shijes dhe aromës së birrës. Faza e tretë e prodhimit është llagerimi apo stabilizimi i birrës, i cili pasohet nga filtrimi dhe në fund kalon te mbushja.

Share

Evente tjera

Shënoni vitin tuaj të lindjes

By submitting this form, you agree to the Cookie and Privacy policy of the Birra Peja. To learn more, please read our cookie and privacy policy...