Për ne

History

Projektimi i Birra Peja ka filluar ne vitin 1968 dhe startimi i fabrikës së Birra Peja daton në Maj të vitit 1971. Birra Peja ka qenë fillimisht nën menagjimin e regjimit jugosllav, ndërsa një pjesë e punëtorëve kanë qenë edhe Shqipëtar.Me perfundimin e luftës në Kosovë fabrika e birrës Peja ka dalur në privatizim dhe në vitin 2006 është privatizuar dhe ka kaluar ne pronësi Sllovene. Në atë kohë kanë filluar të bëhen investime të ndryshme rreth maqinerive dhe rritjes së kapacitetit të prodhimit.Birra Peja në vitin 2014 ka ndryshuar pronësi si dhe shumicen e menxhamentit te larte te saj.  Në po ate vit kanë filluar investimet më të mëdha që ndonjëherë fabrika e Birra Peja i ka pasur. Kjo ka ndodhur duke investuar në maqineri, në kapitalin njerëzor si dhe kualitetin e Birra Peja.Sot Birra Peja është birra me e shitur në Kosovë dhe posedon kualitetin më të lartë ndaj birrave tjera që gjenden në tregun e Kosovës, e gjitha kjo falë investimeve të bëra nga pronësia e re.

Mission

Misioni jone eshte te sjellim gjithmone me te miren per konsumatoret.

Vision

Birra Peja te egzistoj edhe athere kur ne nuk jemi me.

Produce

Fabrika e birres ne Peje tani me nuk ka vetem prodhim te birres mirpo asortimani eshte zgjeruar edhe ne prodhim te Ujit natyral “Akull” si dhe prodhimin e lengjeve “Multi Sola” dhe “Sola Ice Tea”.

Produce

Fabrika e birres ne Peje tani me nuk ka vetem prodhim te birres mirpo asortimani eshte zgjeruar edhe ne prodhim te Ujit natyral “Akull” si dhe prodhimin e lengjeve “Multi Sola” dhe “Sola Ice Tea”.

Produce

Fabrika e birres ne Peje tani me nuk ka vetem prodhim te birres mirpo asortimani eshte zgjeruar edhe ne prodhim te Ujit natyral “Akull” si dhe prodhimin e lengjeve “Multi Sola” dhe “Sola Ice Tea”.

Produce

Fabrika e birres ne Peje tani me nuk ka vetem prodhim te birres mirpo asortimani eshte zgjeruar edhe ne prodhim te Ujit natyral “Akull” si dhe prodhimin e lengjeve “Multi Sola” dhe “Sola Ice Tea”.

Produce

Fabrika e birres ne Peje tani me nuk ka vetem prodhim te birres mirpo asortimani eshte zgjeruar edhe ne prodhim te Ujit natyral “Akull” si dhe prodhimin e lengjeve “Multi Sola” dhe “Sola Ice Tea”.

Object

Pozita gjeografike e Kosovës dhe kushtet klimatike specifike, ujërat kristal të pastërta, që nga koha e ilirëve, i'a kanë dhuruar një margaritar qytetit te Pejës të quajtur Birra PEJA. Kompleksi i fabrikës përfshin sipërfaqën prej 24 ha, me tërë infrastrukturën e saj. Në kuadër të kompleksit të fabrikës së birrës janë edhe fabrika e maltit, fabrika e alkoolit të rafinuar

Shënoni vitin tuaj të lindjes

By submitting this form, you agree to the Cookie and Privacy policy of the Birra Peja. To learn more, please read our cookie and privacy policy...